128.hafta perşembe değerlendirmesi

Roboski 128.Hafta perşembe değerlendirmesi
Roboskililer: Sustukça katliamlar devam edecek.

Roboskili aileler, 128 haftada da adalet taleplerini yenileyerek, Türkiye’de yargı, hukuk ve adaletin AKP iktidarının vicdanında olduğu müddetçe çözümün gelmeyeceğini ve katliamların devam edileceğini belirtti.
128 persembe deperlendirmesi

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyü yakınlarında TSK’ya ait savaş uçakları tarafından yapılan bombalama sonucunda yaşamını yitiren 34 yurttaşın aileleri, her hafta olduğu gibi bu hafta da çocuklarının mezarı başında bir araya gelerek adalet talep etti. Okunan dualar ardında aileler adına açıklama yapan Hanım Encu, 896 gündür Roboski katliamın hesabını vermeyen AKP iktidarının Kürdistan’da katliamlar gerçekleştirmeye devam ettiğini söyledi. Çocuklarının katledenler, AKP tarafından saklandığını belirten Encu, “Yaşadığımız coğrafya’da 11 yaşındaki çocuk, bir taş attı diye cezalandırıyor ama 34 kardeşimizi katledenleri yargılamıyor. Biz devletin amacının ne olduğunu çok net bir şekilde biliyoruz” dedi.

AKP’nin savaşa hazırlandığının vurgulayan Encu, “Bir yandan barış diyorlar diğer yandan savaş hazırlıkları yapıyorlar. Daha dün Lice 2 yurttaşımızı katleden devlet, bugün sınır boylarında kalekol yapımlarına hız kesmeden devam ettiriyor. Bu nasıl bir barış, böyle barış mı olur? Hem bu halkın çocuklarını katledeceksin hem de kalkıp, biz barış yapıyoruz diyeceksin” diye konuştu.

‘Biz sustukça çocuklarımız daha çok katliam yaşayacak’

Katliamların hesabı sorulmadığı müddetçe hiçbir barışın sağlanmayacağını ifade eden Encu, “Bu ülkede yargının, hukukun ve adaletin AKP iktidarının vicdanında olduğu sürece bir çözüm gelmeyecektir ve çocuklarımız katledilmeyle karşı karşıya kalacaktır. Gezi olayları Lice ve Roboski sadece birkaç örnektir. Ancak öyle görülüyor ki biz sustukça çocuklarımız daha çok katliam yaşayacak ölümlerden hiç uzak kalmayacaklardır. Ne failleri ortaya çıkacak ne de birileri bunları ortaya çıkartacak” dedi.

Şırnak’ta geçtiğimiz gün 3 maden işçisinin zehirlenerek yaşamını yitirdiğini hatırlatan Encu, “Bu ülkede işsizlik sorunları en üst seviyede evine bir ekmek getirebilmek için metrelerce yerin altına giren işçiler ölümle karşı karşıya geliyor. Devlet kirli siyasetini maden ocaklarında da göstermeye devam etmektedir. Maden ocağında yaşamlarını yitiren 3 yurttaşlarımızın ailelerine de başsağlığı diliyor ve Kürdistan’da gerçekleşen katliamların başta Roboski olmak üzere tüm katliamların hesabını soracağız. Bu mücadeleden de asla vazgeçmeyeceğiz, yaşasın hakların kardeşliği yaşasın örgütlü mücadelemiz” diye kaydetti. DİHA

Yorum bırakın