Devlet tavrı olarak esir asker konuşmayacak

Devlet tavrı olarak esir asker konuşmayacak

ibrahim yaylalı/94-96 PKK esiri

sen bu halkın gözünde devlet töreni gibisin,sana zorunlu oldukları için katlanıyorlar. Ya bir gün sana zorunluluklarının olmadıklarını anlarlarsa…

..
Ramazan Yüce diğer 7 arkadaşıyla beraber dağlıca karakolundan esir alınmışlardı.Ramazan’ın iki adet insan olmaktan kusuru vardı.Kusur bir bu coğrafyada savaş nedenidir ‘kürt’ olmasıdır.Kusur iki insanlığını koruyabilmesi yani insan kalabimesidir.Yoksa sadece kürt olabilirsin ismet inönü,yada hikmet çetin hadi Turgut Özal gibi de diyelim o zaman mesele yok yani iyi çocuklara dahilsen mesele yok.Savaş politikalarına hayır demiyorsan mesele yok,sana ne denmiş neyi kabul etmen söylenmiş ve onu harfiyen yerine getirmişsen iyi çocuk olmaya devam edersin.

”Alenen askerleri itaatsizliğe teşvik” suçundan 2 yıl 6 ay, uzman çavuş Halis Çağan’ın ”görevi ihmal” suçundan 1 yıl 8 ay, erler Fuat Başoda, İlhami Demir, İrfan Beyaz, Mehmet Şenkul, Fatih Atakul ve Özhan Şabanoğlu da aynı suçtan 1 yıl 3 ay hapis cezası, tüm bunları unutabilirdik daha öncede oldu kendimden iyi biliyorum.
..
Ramazan Yüce şimdi olmadı ki,diğerleri önemsizdi üzerinden atlanır geçilip gidilebilirdi fakat ya bu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ”suçu ve suçluyu övmek”, ”basın yoluyla örgütünün propagandasını yapmak” bu şimdi olmadı.Çünkü kolay mı savaş hükümetini ve savaş politikalaını sürdürmek,bunu görmezden gelirlerse nasıl savaş politikarınının devamını ve sonucunda egemenliklerini nasıl devam ettirecekler.

..
Bu savaşı az çok bilince çıkarmış bir karadenizli eski esir olarak ki, kürt halk gerçeğini görmemem için dünya kadar baskı,işkence cebir,gözaltı,işten atma,yani neredeyse burada yaşatmayız denecek tüm uygulamalar yapıldığı halde, bendeki tüm bu oluşturulmuş korkuları atlatıp olan bitenle yüzleşebilmişsem, Ramazan Yüce’ye sen nasıl kalkıp tüm yaşananlara sırtını dön diyebilirsin hemde kendi gerçekliğine bu dediğiniz eşyanı tabiatına aykırı bir durum değil mi.
..
Sizin bu tavrınız açıkça şu, yalancı olun- ikiyüzlü olun,kendinizi inkar edin,Sen yüzyıllardır burada savaş veriyorsun ve sonuç ne günden güne,günden güne inkarın devlet dayatmasının dışında bir etkisini görebiliyormusun.Yasaların var 301,318 daha bilmem kaç tane ve hapishanelerin var hemde meşhur işkence seansı hapishanelerin ve onbinlerce insanı tutsak almışsın bu inkarın sonucunda, yeri göğü savaş alanına çevirmişsin peki neyi değiştirebildin,sen bu halkın gözünde devlet töreni gibisin,sana zorunlu oldukları için katlanıyorlar.
..
Ramazan Yüce’yi açıkca kendi kimliğine,insanlığına sahip çıktığı için cezalandırıyorsun,yoksa göstermelik diğer davalardan bende geçtim,(askeri mahkeme)fakat hepsi gelip geçerken,yıllarca örgüt üyesi olmaktan davam devam eti 1997-2002 ye kadar bu yargılamam devam etti.
..
Bu politika artık iflas etmiştir bu coğrafyada,açıkça söylüyorum devlette öyle,neden mi devlet diyorum,normalde bu tür operasyonlar egemenlerin çıkarına gelir yani savaş politikaları Türkiye’de egemenlerin hem koltuğunu pekiştirirken, hemde hakim olan Türk halkını şovanizmle zehirleyerek tamamen burjuva devlet yedeğine düşürülmesi işine yarar.savaş erkek biçimlidir aynı zamanda kadını tamamen yok sayar,kadını kontrol içinde bulunmaz araçtır

Fakat yüzyıl sömürgecilik yöntemlerine karşı,bu cografya onurlu dik duruşu sergileyecek bir yürüyüşüde büyütmüştür. sömürgecilik bu zamana kadar örgütlülük gücünü bir sekilde bir noktadan sonra işlevsiz hale getirebilmiş,gemisini yüzdürmeye devam etmiştir.Modern kürt hareketiyle beraber artık bu yöntemin iflas ettiği bu cografya’da ne yapılırsa yapılsın,geri adım atmayan ve tüm saldırılara cevap olan susmayan bir halk ve bunun yansıması olan bir yürüyüş ile karşı karşıya olmasındandır.
..
Ramazan Yüce asıl şimdi esir alınmak istenmektedir. Yüce’nin tutuklanmasının hiç bir hukuki nedeni yoktur,Ramazan Yüce üzerinden verilen inkar politikalarına devam mesajı olduğu çok açıktır.Ramazan Yüce derhal serbest bırakılmalıdır
..
Artık siz sus dediğinizde susacak bir halk ve onu bireyini arıyorsanız hala yenilginizin farkında değilsiniz demektir.

Yorum bırakın