111.hafta perşembe değerlendirmesi

111.Hafta Basın Açıklaması

Basına ve Kamuoyuna…

Adalet,adaletsizliğin olduğu Roboski de yükselmeye devam ediyor.

Mücadelemizin yeni bir haftası olan 111.haftamızda da katliamda çocuklarını,kardeşlerini ve eşlerini kaybeden acılı aileler olarak 34 yakınımızın mezarları başın da adalet nöbetimizi sürdürmeye devam ediyoruz.

Bugün,Roboski katliamının 500.günü vesilesiyle katlim bölgesinde gerçekleştirdiğimiz karanfil yürüyüşünde ,bizlere yönelik soruşturma ve idari para cezalarının 2.duruşması yapıldı.28 aralık 2011 tarihin de 34 yakınımızı bombalarla katleden kişilere yönelik küçücük bir soruşturma dahi açılmayan devletin yargısı ve mahkemeleri tüm mesaisini bizlere ayırmıştır.Çağırıldığımız tüm duruşma ve ifade sorgularında belirttiğimiz gibi ‘‘34 kişinin katilleri yargılanmadığı sürece bizler ne savcılara ne de hakimlere ifade vermeyeceğiz buna ek olarak bundan sonra bugünkü duruşmaya katılmadığımız gibi bundan sonraki tüm duruşma ve ifade sorgularına gitmeyeceğimizi belirtiyoruz.

111

Katlimcı hükümet Akp,Katil TSK ve Yandaş Medya

Katliamcı hükümetin,katil TSK’nın ve yandaş medyanın Roboski katliamına yönelik saldırıların ve kirli gerçeklerin tüm boyutları ortaya dökülmektedir. Katliamın yaşandığı ilk günden bu yana yargısıyla, iktidarıyla ,medyasıyla katliamın üzerini örtmek,sorumluları ise aklamak için çalışılmıştır. Öte yandan biz acılı ailelerin adalet adalet taleplerini,kamuoyunun baskısını ve toplumsal tepkiyi sansürlemek için yine tüm çabalarını göstermişlerdir. Başbakanın açıklamalarıyla ‘‘Olayın Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacağı sözü vermesi,Türkiye büyük millet meclisi insan hakları alt komisyon raporunun utanç raporu dava dosyasının sivil yargıdan askeri yargıya gönderilmesi ve takipsizlik kararı ile sonuçlanması bu ifademizin açık örnekleridir.Bir hafta önce internete sızdırılan ses kayıtlarında da görüldüğü şekilde katliamın gazetelerde ve televizyon programlarında gösterilmemesi için tüm kirli emellerini seferber etmişlerdir.

Öcalan’a Yönelik Uluslararası Komployu Kınıyoruz

Kürt halk önderi sayin Abdulah Öcalan’a yönelik 15 yıl önce yapılan uluslararası komployu Roboskili aileler olarak kınıyoruz. Barışın önünde büyük engellerden biri Öcalan’ın şu an bulunduğu durum olduğunu belirtiyor derhal özgürlüğünün sağlanması için adımların atılmasını istiyoruz.
Adalet Bakanlığı Önünde Askeri Mahkemeler Kaldırılsın Diyeceğiz

Mazlumder ve İnsan Hakları Derneği öncülüğünde başlatılmış olan askeri mahkemeler kaldırılsın kampanyasına destek olacağımızı ifade ediyor 19 şubat 2014 tarihinde Adalet Bakanlığı önünde Askeri mahkemeler kaldırılsın diyeceğiz.Roboski katliamının aydınlatılması için değil üzerine örtülmesi ve katliam faillerinin gizlenmesi,korunması ve aklanması için aracılık eden askeri mahkemeler kaldırılmalıdır

Yorum bırakın