Yeni Türkiye argümanı yine bölünme

YENİ TÜRKİYE’NİN PSİKOLOJİK SAVAŞ ARGÜMANLARI YİNE BÖLMEK ÜZERİNE

İbrahim yaylalı (1)

Resime baktığımda ne demokratik bir Diyarbakır karesi diyorum.Demek ki o kadar değil bak Kürdistan’ın kalbinde,Diyarbakır belediyesi önünde ellerinde çocuklarına ait resimlerle,’PKK kaçırdığı çocuklarımızı geri versin’ döviz ve pankartlarla hak arayabiliyorlar.
hizbul-kontra

Kürdistan’ı Türkiye devletini hatta polis devletini bilmeyenler bu fotograf karesine baktıklarında ne demokratik bir ortam var,Bırakın AB birliğine girmeyi direkt Amerika eyaleti olmayı hak ediyor deriz. Tabii belleği olmayanlar için durum böyle,yoksa yüce Tayyip’in ‘Çocuk’ta olsa kadın da olsa gereğini yapacağız’ dedikten sonra dediğini yaptığını herkesin gördüğü bir coğrafyada yaşıyoruz.

Burada Uğur’ların 13 kurşunlu bedeni hala vurulduğu yerden kaldırılmamış gibi taze hatırası olduğu yerde duruyor. Ceylan’ın annesinin etekleri topladığı çocuğunun parçaları yüzünden hala kan kokuyor,binlerce çocuk aynı şekilde katledildi.

Hapishanelerde çocuklara özellikle Kürt çocuklarına hükümetinizin gardiyanları ve müdürleri her türlü fenalığı yapmadı mı.Dilim söylemeye varmıyor.O hapishanelerin isimlerini bile söylemek istemiyorum ki bu durumu yaşayan çocuklar bir daha aynı sahnenin travmasını yaşamasın diye…

Şimdi Diyarbakır belediyesinin önünde nöbet tutan annelerin durumunu tam bilmiyorum. Orada bulunan annelere o yüzden fazla bir şey söylemek istemiyorum.Fakat tüm bu saydığım ve sayamadığım çocukların anneleri Diyarbakır ya da bulundukları kentin valilik binası önüne çadır açsalar ve ölmüş ya da yaşayan çoçuklarını hükümetinizin valilerinden isteseler,TC devleti polisi aynı hoşgörüyü bu annelerimize de gösterir mi bu kocaman bir soru değil aslında, herkes bu sorunun cevabını iyi biliyor.Peki devlet olanaklı televizyonlarınızı ve gazetelerinizi de annelerimize tahsis eder miydiniz ! çok merak ediyorum ?

Annelelere laf söyleyemiyorum,neden mi kim olursa olsun, ünvanı ne olursa olsun anne her zaman çocuğunu dizinin dibinde ister.Cemil Bayık’ın annesi de yanılmıyorsam kanal 7 i di (hükümetin kanalı) oğlunu istiyordu.tövbe istifar et devletine sığın diyordu.

Mesele ne annelerimiz ne de Cemil Bayık’ın annesi tam da hükümetin televizyon kanalında barış sürecinin ya da çözüm sürecinde diyelim olduğu dönemde böyle bir çağrı yapıyordu. Bu bir psikolojik savaş yöntemi,sen bir taraftan oğlu ile çözüm görüşmeleri yapacaksın,diğer taraftan ise böyle ahlaksız bir işe imza atacaksın bu hiç bir yerde kabul görmez.

Aynı akıl yürütmeyi Diyarbakır’da çocuklarına bir şekilde kavuşmak isteyen anneler içinde yapabilirsiniz.Sen hükümet olarak çözüm süreci ile ilgili başından itibaren ne diyorsun,silahlar sustu çocuklar ölmüyor.Bu iyi bir şey değil mi.Elbette bu çok iyi ve çok anlamlı bir durum.Peki bu sürecin devamı bu şekilde duyguları sömürerek kontra faaliyetlerin içerisine girerek mi getireceksin.Bu ne lahana bu ne turşu demezler mi.

90 yılların ortasından bu yana iyi kötü tüm olanların tanığıyım.Bu tür hokkabazlıkların hepsi daha önce denendi.Otuz küsür yıl deneumedik oyun bırakmadınız, hatta yüzyıl da diyebiliriz. İnsanlar öldürüldü,köyler yakıldı. Hizbul- kontra devreye sokuldu.Hatta iyi polis kötü polis oyunu oynadınız.Buna en iyi örnek Gaffar Okkan diyebiliriz.Sizi yıllarca Kürt hareketinden (PKK) kurtaracağız dediniz fakat işin böyle olmadığını biliyor fakat gizlemeye manupule etmeye çalışıyordunuz.Bu yalanla kaç iktidar varlığını sürdürdü ve ömrünü tüketti unutmayın

Samimiyseniz yine birilerini bölerek birilerini birilerine hasım etme politikalarını bırakarak oturduğunuz çözüm masasına samimi şekilde devam ediniz.Lanet koruculuk ve Toplumu bölme teorisi olarak ortaya çıkardığınız Hizbul-şeytan ile bu Kürt toplumunu bölmeyi yeğlediniz başaramadınız.

Siz önce Kürt toplumu ile diğer toplumları birbirinden tecrit ettiniz,daha sonra sömürgeci politikalarınız gereği,Kürt toplumunda da yukarıda dediğim şekilde aynı politikaları uyguladınız.Bu politikalarınızın canlı şahidi olarak sizin eseriniz olan bir çok izole programının tanığıyım.hatta sanığı da oldum.

Bölge’de insanları politikalarınız gereği böldünüz.Çocuklar bile sizin bu sömürgeci politikalarınızın sonuçlarını yaşıyor.Korucu çocukları korucu olmayan kişilerin çocukları ile oynayamıyor.Herhangi bir olay olduğunda bu çocukların babası ya da annesi korucu olarak suçlanarak bulundukları toplumdan tecrit ediliyorlar.

Sizin güdümünüzdeki siyasi islam ya da kontra-islam Hizbul-kontra gerçeği de aynı burada,Yeni Türkiye döneminde aşiretler sırf devlet tarafından hizbul-kontra’ya örgütleniyor.Şırnak’ta Tatar aşireti geçmiş dönemde sizim korucu ordularınızı temsil ediyordu.Bu seçimlerde ne görelim eski dönemde başka türlü kullandığınız bu gücü şimdi ise hüzbul-kontra’nın sivil versiyonu olan Hüda-par içinde örgütlediğinizi gördük.Bölgede Bir hizbullahçı ile normal bir yurttaş zora düşmediği sürece asla konuşmaz. Nedenini ise Batman,Cizre Diyarbakır’da ve diğer bölgelerde devletinizin servis ettiği ölümler yüzündendir.Bu böl parçala yönet yöntemine verecek örneğimiz o kadar çok ki buna bu yazımızın formatı yetmez.

Siz şimdi yukarıda toplanmış ellerinde resimleri olan annelere iyilik yaptığınızı mı düşünüyorsunuz. Yarın siz gerektiği kadar duygu sömürüsünü yaptıktan sonra, almak istediğinizi aldıktan sonra orta yerde o anneleri bırakıp gideceksiniz.Peki bu anneler nerede yaşayacak.Bu ailelere ne muamelesi yapılacak,bunları oturup düşündüğünüzü zannetmiyorum.Yeni Türkiye paradigması ile yaptığınız iki plan var 1)Süreçte üstün olmak 2) Buradaki toplumu iki kampa ayırarak Kürt halkının birlik duygusuna azaltmaktır.

Bu tür kumpasların içerisinde aileleri mağdur etmek yerine,sürece samimi yaklaşırsanız, belki tümü ile olmasa da kısmı bir şeyler sağlanabilir ve demegoji yerine tüm anneler için güzel bir şey yapmış olursunuz.

Fakat Gezi direnişinin orta yerinde bakkala giden çocuğu öldürüp ardından ‘terörist çocuk’ muamelesi yaparken,diğer taraftan mısır’da bilinçli bir eyleme katılmış çocuğu kutsarsanız, ya da ‘çocuk ta olsa kadın da olsa’ gerekeni yapılacaktır deyip çocukları öldürüp ardından Diyarbakır belediyesi önünde tertip gibi şeylerin içerisinde yer alırsanız size kimse inanmaz

1) Şırnak-Roboski’de yaşayan barış aktivisti

Yorum bırakın