ROBOSKİLİ AİLELER İÇİN ŞEHRİNDE SENDE İMZA TOPLA

ROBOSKİ’Lİ AİLELER İLE DAYANIŞMAK İÇİN ŞEHRİNDE SEN’DE İMZA TOPLA

Ben bu yazıyı hazırladığımda Roboski katliamında 629. Gününü doldurmuştu. Son yaşadıklarımızı özetlersek aslında neden böylesi imza kampanyası başladığımız daha da anlaşılır olacaktır

BAŞBAKANI PROTESTO İÇİN HAZIRLANIRKEN KENDİMİZİ GÖRÜŞMEDE BULUVERDİK

Tarih 27 temmuz gösterdiğinde: Başbakan Şerafettin Elçi havaalanının açılışı için Şırnakta idi.Açıkca söylemek gerekirse protesto için hazırlanırken birden o görüşmenin tarafı oluverdik.Bilmeyenler için söyleyelim hükümet b planı olmadan asla hareket etmez ki eğer aileler son anda ikna olmasa idi,bu sahte aileler devreye girip görüşme öyle olacaktı.Gerisi de boyalı medyanın kamuoyuna sunumuna bırakılacaktı ki bu konuda Türkiye basını mahirdir herkes çok iyi bilir,yalan haber yapmayı çok iyi bilirler.Başbakan’ın isa’nın yalancı havarisi durumuna düşmesine rağmen aileler her şeye rağmen başbakana bir kere daha katil olduğunu haykırdı.O da tüm yüzsüzlüğüyle ailelerin gözlerine bakamadan TMK ‘ye göre özenle çalısan birimler bu işi yaptı dedi,aileler siyasi sorumlular(hükümet) da dahil bugün hala tüm katillerin peşinde adalet arayışlarını devam ettiriyorlar..

KENDİNİ MÜSLÜMAN DİYE İFADE EDEN İKTİDAR ELİYLE BUNLARIN YAPILMASI BİZİ KAHREDİYOR

Tarih 8 Ağustos’u gösterdiğinde :belki de Müslümanların nasıl duracağı anlamında doğru dürist birkaç çıkıştan biri olan anti kapitalistler tüm engellemelere rağmen ramazan ayının son ‘Yerüzü sofrasını ‘ Roboski’de kurmak üzere yanımızda idiler.Bizim yani Katliamı açığa çıkarmak için uğraşanlar için hazırlanmış bir çok tecrit noktalarına yakalana yakanla yanımıza ulaşmışlardı.Antikapitalist sözcü bu iktidarı su sözleri ile tamtamına tarifliyordu ‘’ Kendini müslüman olarak ifade eden iktidar eliyle bunların yapılması bizi kahrediyor. Oysaki bu insanlar “Fırat’ta bir kurt kapsa koyunu ilahi adalet Ömer’den sorar onu” sözleri ile iktidar olmuştur. Fakat kendi ahitlerini yediler, bozdular. Onların verdiği emirle 34 insan katledilmiştir”

KESK ‘İN ORHAN VE BEDRAN ENCÜ/ABDULLAH CÖMERT YÜRÜYÜŞ KOLU’ .ROBOSKİ’ DEN BAŞLADI

Tarih 16 ağustos’u gösterdiğinde :Hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan TİS’i ve memurların taleplerinin karşılanmamasına tepki olarak Kamu emekçilerinin emek ve demokrasi talep eden ve yaşadığımız coğrafyanın dört tarafından başlayarak Ankara’ya kadar sürecek yürüyüşün bir kolu ise Roboski’den başladı.Özgen neden Roboski’yi sectiklerini söyle ifade ediyordu ‘’ “Niye Diyarbakır kolunu Roboski’den başlatıyoruz? Roboski AKP hükümetinin son iki yıllık politikası çerçevesinde en yakın, en taze, failleri açıklanmamış katliamlardan biridir. Bu yüzden Diyarbakır kolundan başlatacağımız yürüyüş kolumuza Roboski katliamında yaşamlarını yitiren en küçük çocuklarımız olan Orhan ve Bedran Encü ile Hatay’da katledilen Abdullah Cömert yürüyüş kolu ismini verdik.”

ROBOSKİ’LİLER SADECE İNSAN KATLİAMINA KARŞI OLMADIKLARINI EKO-JİN’İN YÜRÜYÜŞÜNE DESTEK PROGRAMIYLA GÖSTERDİLER.

Tarih 16-17 Agustos’u gösterdiğinde:Roboski’li aileler kafalarını sadece kendi acılarına gömmediklerini bir kere daha gösterdiler. Dersim’den Hewlere doğa katliamlarını protesto için bisiklet süren Eko-jin grubunu köylerinde ağırladılar.Sadece insan katliamına değil doğalarının katledilmesine de karşı olduklarını,yaptıkları programla da ortaya koydular.Ertesi gün 19 agustos ta mezarlıkta yaptıkları basın açıklamasından sonra Hewlere doğru doğa ve insan dostlarını yolcu ettiler.

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ:TOPLANTIYI TERK ETMEYİ DÜŞÜNDÜK

Tarih 1 Eylül’ü gösterdiğinde: Bir gün öncesinden başından beri Roboski’li ailelerin yanıbaşında verdikleri mücadeleyi destekleyen barış meclisi Roboski’ye gelmiş aileler ile dertleşiyorlardı.Ailelere barış meclisinden başbakan ile görüşmeler sorulduğunda başbakanın samimiyetsizliğini tüm çıplaklığıyla gelen barış heyetine meclisi ve gelen heyete anlatmaktan çekinmiyorlardı.Çünkü böyle inkar ,böyle yalan ve böylesi bir oyunla daha önce hiç karşılaşmamışlardı.Valisine bunlar parayı almadı mı? Sorusunu soracak kadar futursuz bir başbakan ile karşı karşıya idiler.Hükümeti kastederek Barış meclisi ‘’Eğer samimi iseler bir kere daha barışın yolu Roboski’den geçer ‘’dedi.

Bu kadar dar olan zaman diliminde bile hükümetin iktidar sarhoşu olduğunun kanıtı gibidir tüm bu iktidara karşı hoşnutsuz karşı duruşların ortaya çıkışı ve kalemim aracılığıyla size yansıması ,bu şımarıklık bu hoyratlık sona ermelidir.

BİZ ARTIK BU SAMİMİYETSİZ SALDIRIYA DAYANAMADIK VE ROBOSKİ’Lİ AİLELER İLE DAYANIŞMAK İÇİN ŞEHRİMİZDE ‘’ROBOSKİ’DE ASKERİ YARGI İSTEMİYORUZ’’ İMZA KAMPANYASINI BAŞLATTIK

Biz Meral Geylani ile birlikte nerede ise bir senedir Roboski’li aileler ile birlikte yaşıyoruz.Katliam sürecinin son bir senesinin canlı tanıklarıyız.Devlet ve hükümet katliam gerçekleştikten sonra Katliam bölgesi ve katliamı yaşayan ailelere tek bir destek dahi sunmamıştır.Okul da travma yaşamış çocukların dövülmelerinden tutunda adalet arayışlarını sürdüren her bir bireyin nasıl burada cezalandırılmaya çalışıldıklarını gördük.daha çok taze katliam bölgesine gidip karanfil bırakmak istediğimiz için 110 aileye ve dün bana 3000 tl ceza geldi.Roboski’yi dillendiren gazeteciler ya cezalandırıldı ya işlerinden oldu.katliam bölgesine gelip, görmek isteyen aydın-gazeteci ,şair ve aktivistler cezalandırıldı.Bunlar da şunu alanen gösteriyor ki hükümet siyasi sorumluluğunu bildiği katliamı tecrit ediyor ve bunun için her türlü hukuksuzluğu bugün bize dayatıyor.Geri kalanı kalem yazar da buna yer yeter mi ?

Biz Barış aktivistleri İbrahim Yaylalı & Meral Geylani 1 Eylül dünya barış günü itibarıyla başlayarak bulunduğumuz il ve çevresinde Roboski’li aileler ile dayanışmak amacıyla 1)Hükümetin ailelere karşı bu saldırısını önlemek 2)Roboski’li ailelerin dosyasının askeri yargıdan alınıp sivil yargı’ya tekrar iade edilmesi 3) Adil yargılamanın önündeki yasal engellerin kaldırılabilmesi için, Cumhurbaşkanı’ nı göreve çağıran bir imza kampanyası başlattığımızı buradan kamuoyuna bir kere daha duyuruyoruz. Herkesi bulunduğu il ve çevresinde bu ya da böylesi bir kampanya yapmaya çağırıyoruz.
İMZA KAMPANYASINI NASIL UYGULUYORUZ :

Biz Şırnak ili ve çevresinde imza kampanyasını yürüteceğiz

İmza kampanyasını illerinde uygulamak isteyenlere imza föyleri bizler tarafından gönderilecektir
Imza kampanyasını bireyler ve kurumlar yürütebilir,isterlerse şehirlerinde stand açabilirler,isterlerse normal standsız imza toplayabilirler

İmza kampanyası katliamın yıl dönümünün ardından 29 aralık 2013 de sonlandırılacaktır Roboski’yi unutturmamak için sen de şehrinde imza topla ailelere destek ol

İmza kampanyasının sonunda toplanan imzalar bir araya getirilerek Cumhurbaşkanına gönderilecektir
Iletişim :
meralgeylani@hotmail.com
ibrahimyaylali@outlook.com
https://www.facebook.com/events/209285572572573/?fref=ts

Yorum bırakın