ROBOSKİDE ASKERİ YARGI İSTEMİYORUZ İMZA KAMPANYASI BASIN ACIKLAMASI/Qilaban

ROBOSKİDE ASKERİ YARGI İSTEMİYORUZ İMZA KAMPANYASI BASIN ACIKLAMASI
robosimza1
Basın açıklamamıza başlamadan önce Rojava kobani de heyva sor a TC destekli çetelerin saldırısını nefretle kınıyoruz.TC devletini çetelere verdiği desteği kesmesi için bir kere de biz çağrıda bulunuyoruz.Kamuoyunu bu saldırılara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz

Roboski’de askeri yargı istemiyoruz kampanyası yaklaşık iki aydır devam etmekte,bir çok il,ilçe ve köylerde kampanyamız sürmektedir.Kampanyayı bu günlerde yürüttüğümüz Şırnak’ın Kuşkonar,Koçağılı köyleri 26 mart 1994 yılında devlet tarafından F-16 uçakları ile vurulma marifetiyle bombalanan ve 38 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamı AİHM bu günlerde sonuçlandırdı.
AİHM,AİHS’in yaşam hakkını, kötü muamele yasağını ve kendisiyle işbirliği yapılması yükümlülüklerini düzenleyen 2. ve 3 .maddelerinin ihlalleri nedeniyle, Türkiye hükümetinin başvuruculara toplam 2.305.000 euro manevi tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti.

Bu katliam da şunu bize gösterdi ki hiç bir katliam yapanın yanına asla kar kalmaz, mutlaka bir gün katliamcılar tarih önünde yargılanır.Yaptığı katliamların hesabını verir ve verecektir Devlet yaptığı bir katliamdan da bugün mahkum olmuştur.fakat biz iyi biliyoruz ki bu katliamın maddi tarafını ödeyerek bu katliamı geçiştirmeye çalışacaktır.Bizlere düşen ise bu yarım ve geç kalmış olan adaletin geri kalan kısmının takipçisi olarak adaletin bu coğrafya da tecelli etmesini sağlamaktır.

Bugün çok iyi görmekteyiz ki eğer zamanında Şırnak’ta gelişen bu katliamı deşifre edebilsek ve o gün bu katliam ile yüzlesebilecek kamuoyunu oluşturabilse idik bugün Roboskiler olmayacaktı.Roboski için gecikmeden gelecek olan adaletin bu coğrafya barışı için önemi elzemdir.Devletin bir kere daha katliamcı yüzünün bugün teyit edildiğine bile bügün sevinemiyoruz,bunu nedeni ise çok taze yaramız olan Roboski katliamı dır.

Bugün barış isteyen herkes Roboski katliamının aydınlatılması için elinden geleni yapmalıdır.Bizim Roboski’de askeri yargı istemiyoruz imza kampanyası başlatmamızın temel nedenleri elbette öncelikle Roboski katliamı faillerinin yargılanması,ve bir an önce gecikmeden Roboski halkı için adaletin sağlanmasıdır. Fakat asıl isteğimiz ise arkasında travmalar mezarlığı oluşturan bir coğrafya da ,halklarının,eşit-gönüllü bir birlikte yaşamasının sağlanması için bu savaşın sonlanmasıdır.

Bu savaş yüzleşmeler olmadan asla sona ermeyecektir,senin hatan benim hatamı götürsün tarzında bir yaklaşımının barışı bu coğrafyaya getirmeyeceğini iyi bildiğimizden,tüm telaşımızla elimizden geldiğince barışa katkı sunmaya çalışıyoruz.Bizim için yürüttüğümüz bu imza kampanyası bu anlama gelmektedir.

Bizim gibi düşünen herkesin yürüttüğümüz imza kampanyasına sahip çıkmasını ve bu coğrafyanın her yerinde imza toplamasını ve Roboski’yi adalet gelinceye kadar bıkmadan usanmadan anlatmanızı istiyoruz.
BARIŞ İÇİN AKTİVİTE

Yorum bırakın