TC DEVLETİNİN YALANLARI VE TÜRK HALKI

TC DEVLETİNİN YALANLARI VE TÜRK HALKI

ibrahim yaylalı

TC devleti ve hükümet…

TC devleti diyorsa ki ABD ile görüşüyoruz iyi şeyler olacak,iyi şeyler yapacağız.Bekleyin görün demeyeceğim,harekete geçin bu sefer geç kalmayalım,mutlaka altından kötü şeyler çıkacaktır.buna izin vermeyelim.Biz bu sözleri cumherbaşkanından da basbakanından da duymadık mı “iyi şey olacak” iyi şeyler olacakta peki kimin için değil mi.Artık bu sahtekarca tutumları bilmeyen,öğrenmeyen kaldı mı.Roboskiler,kazanlar ve dahacaları böylesi söylemler ardından gelmedi mi.

Suriye’ye işgal hareketine dikkat…

kısa havuc dönemi…

Birde acaba süreci yumuşatmak istemelerinin bir nedenide Süriye’yi artık fiziksel işgal etme zamanı mı yaklaşmaktadır.İki cephede dağınık şekilde hareket etmektense bir süreliğine Kürt halkını demogojilerle oyalarım.Süriye’de işgal hareketi sonlandığında tekrar kaldığı yerden devam ederim. Biz buna benzer bir çok oyunu bu coğrafyada yaşamadık mı.

AKP bir trova atıdır…

Yankilerin müslüman ortadoğu’ya rahatça girebileceği alanı oluşturmak üzere içerde yıllarca hazırlanmış ve bügün her şeye egemen kılınmaya çalışılan bir truva atıdır.

AKP nin dili ve yöntemi büyük fühler’e taş çıkarmaktadır.gerçi bu günlerde büyük fühler olmak için kolları sıvamış kamuoyunu buna hazırlamaya başamıştır.Cemaatle bazı sorunları vardır,bunları çözmeye çalışıyor,dertleri biraz daha az yada, biraz daha fazla pasta dır bunu da çözeceklerdir.

AKP kuzu postuna sarılmış ve onu bırakmak istemeyen aç bir kurttur tanımlaması AKP ve hükümet için çuk oturan bir tanımlamadır.Bu kadar zalim ve bu kadar ağlamaklı bir hükümeti başka türlü açıklamanın yolu ve yöntemi bulunmamaktadır,

Timsah misali yavrusunu yerken göz yaşı akıtması gibi,hem katledip,hem ağlayabilmektedirler,büyük fühler’e bile rahmet okutacak düzeyde icraatları yapıp ve utanmazca sahiplenebilmektedirler.

türk halkı…

Fakat yıllardır yaptıkları gibi halklarımızı rahatlıkla kandırabilecek manevrayada sahipler.Bu manevra kendiliğinden ortaya çıkmamıştır.Büyük biraderler İngiltere,Fransa,sonrasında ABD nin kara ajit-propagandasıyla birleşen yerel ajit propagandasının evliliği sonucu ortaya çıkan çocuğu olan bir çalışmadır “koministler ülkemizi işgal edecekti,kürtler ülkemizi bölecekti,aleviler bizi asimile edecekti” daha neler neler üretilmedi ki rızasını üretebilmek için halkımızın…

Söyledikleri bir çok şeyin yalan olmasından öte dini ve ırkçı ve cinsiyetci istismarın yalan propaganladarıyla birleştiğinde,türk halkının rızasını üretebildiğini gördük.Kendilerince doğru bildikleri tarafta yer aldılar.Fakat bu savaşın-rantın-istismarın tarafıydı.Bu taraf halkların kardeşliğini baltalayan,emekçilerin yanyana durmasını önleyen ve koyu cinsiyetci,her gün her şeyle savaşı üreten yanlışın tarafıydı.Bilerek isteyerek bu tarafta değillerdi.Eyhat ki kandırılmışlardı ve kandırılmaya devam ediyorlardı

taraf olmak için…

Saf tutmak için tüm kara propaganda çalışmalarından sonra şu yeterliydi”dinsizin,koministin,vatanı bölmeç için uğraşanın yanında saf tutmaktansa,bildik dini bütün birsinin yanında saf tutmak yeterliydi.Bu ikilem bu çelişki arasında tüm iradesi etkisiz hale getirilmişdi.Dini bütünler ne yaparsa doğrudur,diğerleri ne yaparsa yapsın,ağzıyla kuş tutsa bir önemi yoktu

Durum böyle olunca bunu göremeyen,bu oyunu fark edemeyen,Savaşın sürmesi için en çok rıza üretimine maruz kalan maalesef türk halk kesimidir.The economist’in de en son vurgusu gibi artık kürdistanda deşifre olan hükümet tamamen savaşın rıza üretimini türk halkı üzerinden gerçekleştirmektedir..

Kürt halkında ve kürdistanda tutmayan bekle “kör” misali bekle gör iyi şeyler olacak,tüm bunlar ırkçı çevrelere mesaj normalde bu işi çözeceğiz kan akması bitecek yalanı ,bir çok yalanın kendisini doğruymuş gibi gösteren türk halk kesiminde de yine çağrısını bulmuştur.Bu sayede bir kere daha iradesi teslim alınmıştır.Bir kez daha savaş ve rant çevresi iradesini teslim almıştır.ve sessizliğini savaştan yana korumaktadır

Barışın yumuşak karnı Türk halkıdır yoksa dedikleri gibi MHP değildir…

ve sopa zamanı

MHP olmasa çözüm gerçekten olmaz mı, yada MHP olursa ne olur,MHP kürt halkının iradesi önünde hep sopa görevi görmüştür.Ne zaman çözüm ile ilgili bir şeyler istediğinde,her hükümetin sopası gibi Kürt halkının karşısına konmuştur.

Kürt halkının bir sorununu ötelemek istersen,en rahat devreye sokabileceğin manevelaridır ve her seferinde MHP bu rolu seve seve kabullenmiştir.Adeta böylesi zamanlara varlığını borçlu bir yapılanmadır. Bunu iyi bilen hükümet bu durumu iyi kullanabilmektedir.

barışın rızası Türk halkında kabul bulduğunda barış gelecek…

Muhatap kesinlikle onların gösterdiği gibi MHP değildir,fakat onun şoven zehrine maruz kalmış Türk halkıdır.O yüzden bu zamana kadar savaşın rızasının en çok üretildiği yerden,barışın rızası üretilmezse barış bu coğrafyaya zor gelecektir.

Bu söylemin nedenini merak edenlere,AKP kürdistan’da tamamen iflas etmiştir,ve savaşı yeniden üretmek için tamamen dikkatini türk halkına yönlendirmiştir.

Bu oyun o yüzden savaş rızasının en çok üretilen yerden,teryüz edilmelidir.Bu başarılabilirse o zaman barış kalıcı olacak ve sonsuz kalacaktır.Bu yüzden tüm savaş karşıtları,barışsever ve antimilitaristler dikkatlerini ve çalışmalarını buraya yönlendirmek zorundadır.

AKP ve Hükümetin elinden savaşın son kalesi son rıza üretilen yer elinden çıkarsa, savaş adına artık hiç bir manevra alanları kalmayacak,barışın ve kardeşliğin önündeki tüm engeller birer birer tarihin çöplüğüne o zaman gönderilecektir

Barış kolay kazanılmayacak,fakat kazanıldığında da barış artık bu cografyada sonsuz olacaktır…

Yorum bırakın